Borkészítési filozófia

Olyan stílusú borokat készítünk, amelyeket mi is szívesen innánk: modern, letisztult, könnyed, de mély tartalommal rendelkező tételeket. Ökológiai gazdálkodást folytatunk, nem használunk vegyszereket, csak minimálisan avatkozunk bele a természetes folyamatokba, ügyelünk a biodiverzitás fenntartására.

Nem kényszerítünk semmit a borainkra, de törekszünk a gyümölcsös aromák megtartására, miközben hagyjuk a terroirt érvényesülni. A furmintban, a hárslevelűben és a muskotályban rejlő lehetőségeket kutatjuk. A borkészítés folyamán használunk acéltartályokat és tradicionális zempléni, valamint osztrák Stockinger tölgyfahordókat is, ugyanakkor kísérletezünk az amfórával is. Éves szinten 8-10.000 palack bort készítünk, egy-egy limitált szériát csak kiemelkedő évjáratokban.

SPARKLING

habzo

SANZONHABZÓ

Az első borunk, ami „véletlenül” lett habzó egy ikonikusan nehéz évjáratban, 2014-ben. Azóta viszont már nem is akar más lenni, mint Habzó. Karakteres, mégsem harsány, a furmint minden erejével: szikár, penge savakkal, de kellően krémes habzással.

DRY SELECTION

SANZONCLASSIC

Egy furmint, amin nem kell sokat gondolkodni, egyszerűen csak jól esik inni. Finom gyümölcsök és értő hordóhasználat formálják a karaktert: illatban és ízben is komplex, élénk savakkal és izgalmas, minerális lecsengéssel. Nevét az erdőbényei kádár üzemben készült és a környékre jellemző zempléni tölgyfa hordóról kapta, melyben erjedt és érlelődött.

SANZON FLEUR

Tokaj jellegzetes fajtája, a muskotály, egy nem jellegzetes, de elegáns – feszes formában megmutatva. A héjon áztatás és az agyagkerámia  előnyeit kihasználva egy visszafogottan elegáns illat, komoly szerkezet kristálytiszta savakkal keretezve. Az igazi kuriózumot kedvelőknek.

RÁNY VINEYARD SELECTION

SANZONRÁNY FURMINT

Egy egyedi és különleges terroir termése az ínyencek kedvelőinek: kemény, vulkanikus riolit talaj. Meg kell érte küzdeni, de ettől szép kihívás. Feszes savak, hűvös elegancia, minerális és komplex struktúra hosszú lecsengéssel és érlelési potenciállal. Időt kér magának hogy megnyíljon és élvezhessük a rétegeit.

SANZONRÁNY HÁRSLEVELŰ

Szintén a Rány-dűlő termése, viszont jóval behízelgőbb jegyekkel köszönhetően a hárslevelű kedvességének: rengeteg gyümölcs  egy telt, hedonisztikus, borban. Komoly szerkezet, hosszú érlelési potenciállal

 

SWEET SELECTION

SANZONSZAMORODNI

Fiatalos, feszes illat: barack, körte és sárga gyümölcsök. Mély, sűrű, hosszú korty, melyet az intenzív savak zárnak keretbe. Hosszú érlelési potenciál!

ORANGE

SANZONORANGE

Tokaj jellegzetes fajtája, a muskotály egy nem jellegzetes, de elegáns – feszes formában megmutatva. A héjon áztatás és az agyagkerámia  előnyeit kihasználva egy visszafogottan elegáns illat, komoly szerkezet, kristálytiszta savakkal keretezve. Az igazi kuriózumot kedvelőknek.